23 Aralık 2012 Pazar

Leibniz Felsefesi

MONAD:? Bi araştırayım dedim bakın neler çıktı?

Leibniz, 17. yüzyıl filozoflarının çoğu gibi, felsefesinde Descartes’in töz kavramından hareket eder. Leibniz’e göre dünyanın, varlıkların temelinde monadlar vardır. Monadlar kendi kendilerine hareket edebilen, algılayabilen temel varlıklardır. Yalnız monadların özü kuvvet olduğu için, ne bir şekli ne hacmi ne de parçaları vardır. Monadları özü edim olan ruhsal noktalar gibi düşünmek gerekir. bundan dolayı monadlar, kendi kendilerine harekete geçerler. Onları, Demokritos’un, maddecilerin atomlarından ayıran husus, maddesel olmamaları, kendi kendine hareket edebilmeleridir. Monadların her birinin edimi, geçmişin sonucu geleceğin belirleyicisidir.
Leibniz’e göre monadlar önceden belirlenmiş bir düzen içinde bulunurlar. Buna önceden düzen kuramı denir. Leibniz düşünce sistemine göre düşünce ilkeleri, genel fikirler, insan zihninde bir istihdat olarak bulunur ve tecrübeyle gelişir. Leibniz ‘Theodizee’ adındaki eserinde, içinde yaşadığımız dünyanın, dünyaların en düzenlisi, en mükemmeli olduğunu söylemiştir. Leibniz’in bu görüşü Voltaire’in Candide adındaki uzun hikayesinde gülünç hale getirilmek istenmiştir.

monad leibniz’in felsefesinde, sonul gerçekliği oluşturan , sonsuz küçüklükte ruhsal-maddi varlıklara verilen ad. leibniz bu terimi felsefenin temel kavramı olarak kullanmıştır. her monad bilinçlilik derecesine göre, öteki monadlardan farklılaşan tek, yok edilemez, dinamik bir tözdür. monadlar arası gerçek bir nedensellik ilişkisi yoktur, ama her biri kendi içinde bir değişme ilkesini barındırır. yaratılış sırasında tanrı’nın kurduğu düzende bütün monadlar birbirleriyle eş zamanlı olarak ayarlanmıştır. bu yüzden de her monad öteki monadlardan etkilenmediği halde değişen gerçekliğin tümünü olduğu gibi yansıtır. böylece farklılıklar dünyasına birlik egemen olur.

bu terim ilkin antikçağ pitagorasçılarınca kullanılmıştır. pitagorasçılara göre monad, ruhla özdeği aynı zamanda içeren, evrensel matematik bir birimdir ve “1” sayısıdır. sonra platon’un ideaları için kullandığı bu deyim yeniplatoncuların dilinde tanrıyı dile getirmiştir.



TETA VE GAMA YAŞAM HALİ NEDİR?

TETA VE GAMA YAŞAM HALİ  NEDİR?

Milyarlarca hücreden oluşan beynimiz, elektrik sinyalleri (titreşimler) üretmekte olup, bunu DALGA enerjisine çeviren ve arkasından dataları ruhumuza yükleyen ve yayan 1 güce sahiptir. Bilincimizin ve düş gücümüzün ortaya çıkışı işte bu titreşimler sayesinde olmaktadır. Ruhu birlikte irtibat kurabilen insan beyni, Matrix beyin gücüne erişebilir.

İnsan beyninin ürettiği beyin dalgalarına şöyle 1 bakalım. Bunların her biri farklı DALGA halleridir.

EEG ile beyinden kaydedilen elektrik sinyalleri olarak, konuşurken BETA beyin dalgalarını, sakinleşirken(meditasyon hali) AlFA beyin dalgalarını, derin meditasyon yaparken ve uykuya geçiş halinde TETA beyin dalgalarını kullanırız. Bu durumdayken beyin dalgalarimiz saniyede 4 - 7 devir yapar. 4 – 7 Devir hali bilinçaltı ile ilgilidir. İçsel odak, dua ve spiritüel farkındalık sırasında çok güçlüdür.Teta hali hipnoz, yaratıcılık ile bağlantılıdır. Bazı kaynaklar buna ALTINCI HİS der.

TETA hali bilinçaltı olarak da düşünülebilir; zihnimizin bilinçli ve bilinçsiz arasında katmanlanan bölümünü yönetir. Bu hal anıları ve duyumları taşır ve ayrıca tavırlarımızı, inançlarımızı ve davranışlarımızı yönetir. Her zaman YARATICIDIR. İlham vericidir ve ruhsal duyumlar ile karakterize edilir. Gerçeği görme yeteneğidir.

Son yılların en önemli keşiflerinden biri  GAMA beyin dalgalarının gücüdür. GAMA beyin dalgaları aynı zamanda beynin elektriksel ve elektromanyetik devrelerini birleştirir. Beynin bölümlerini organize eder. YÜKSEK GAMA hali etkinliği de ruh halinizi, empati ve şefkat artırılması, doğal bir anti-depresan olarak çalışır. Beyindeki devir hali 40 Hz ve üzeridir.

Gamma waves Gama dalgaları
Nobel ödülü kazanan bilim adamı Sir Francis Crick, 40 Hz frekansın, BİLİŞ  için anahtar olabileceğini betimliyor.

Düşündüğümüzde beyin elektrik akımı ile çalışır. Bu elektrik akımı sayesinde nöronlar beynin bölümlerine bilgi taşırlar. Bilim insanları BİLİNCİMİZİN elektrik akımından ibaret olmadığını keşif etmişlerdir. BİLİNÇ elektromanyetik olarak işlev görür. Bu bilinç evrende her yere, farklı  boyutlara KUANTUM sıçraması yaparak yolculuk yapar. Öğrenmek istediği bilgilere bu sıçrama ile ulaşır. Yani istenilen yeri bulur ve bilgiyi oradan alır.

GAMA BİLİNCİ TİTREŞİM FREKANSI dalgasının, irade ötesi ve entelektüel düşüncenin kaynağı olduğu düşünülmektedir. Ruhumuzla barışık olduğumuz zamanlarda, kendimizi rahat hissettiğimizde veya meditasyon yaptığımızda ortaya çıkan GAMA dalgaları sayesinde astral bedende gezi ve daha yüksek boyutlara geçiş mümkündür. İnsan ruh ve bedeni bu DALGA boyutunda birleştirmekle, farkındalığının artmasıyla keşif yolculuğu sonsuzluğa ulaşmaktadır.

Son yıllarda, beyin dalgalarıyla muhtelif cihazları kullanmak için yapılan çalışmalar, hızla ilerleme kaydetmektedir.  İnsanlık GAMA dalgalarını daha iyi geliştirerek üstün vasıflarının olduğunu,  düşününce, bellek gücünün ve düş dünyasının ebedi olabileceği keşfedecektir. Aynı zamanda, diğer galaksilere açılarak  gelişmiş medeniyetler ile irtibat kurabilecek düzeye gelecektir.

TETA BİLİNCİ tekniğini uygularken bu durumları defalarca deneyimledim. Bilincim istediğim yeri içsel olarak biliyor ve ona göre hareket ediyordu. Fakat onu dinlerken zihnim devreye giriyor ve beni farklı yönlendiriyordu. Deneyimim arttıkça zihnimi devre dışı bırakmayı öğrendim (zihinsel bir durumda bedenimizden gelen kimyasal salgılar, bize duygusal tepkiler ürettirir. Bu duygular bizi korkulara iter. Kendimizi devamlı kısır bir döngü içinde buluruz.).

YÜKSEK GAMA BİLİNCİ frekansında bulunmak olağanüstü farkındalıklar getiriyor. Bu BİLİNÇ frekansına nasıl sıçrama yapacağımızı hem öğreniyor, hem de öğretiyorum. Bu benim için inanılmaz deneyimler yaşamama neden oluyor. Bu benim gibi bu yola baş koymuşlar için YEDİNCİ HİS olarak onaylanıyor.

Daha sonraki paylaşımlarımda GAMA HALİ ile yaşamanın muhteşem farkındalıklarını anlatacağım. İsteyen arkadaşlarımla grup ve seanslarda paylaşacağım.

YAVUZ BİLGİN (ASA LIFE)

İleri TETA tekniği uygulayıcısı,

Her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilerek paylaşılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder