25 Ocak 2012 Çarşamba

Windows Plesk 8.1 Kurulumu Nasıl Yapılır

Windows Plesk 8.1 Kurulumu Nasıl Yapılır

Windows Plesk 8.1 Kurulumunu maddeler halinde genel hatları ile anlatmaya çalışacağım.

1. Öncelikle Sisteminize yönetici ( Administrator ) kullanıcısı ile giriş yapınız.

2. Daha sonra download bölümümüzden kurmak istediginiz seriye göre gerekli Plesk.exe dosyasını sunucunuza indirmelisiniz.

3. Şimdi sunucumuza indirdiğiniz dosyayı çalıştırmalısınız. Yükleme işlemi öncelikle sisteminizi kontrol edecektir daha sonra hoşgeldiniz (welcome) mesajını göreceksiniz. Eğer daha önceden indirmiş olduğunuz kurulum dosyası web installer dosyası ise yükleme işleminden önce internet üzeriden gerekli bazı dosyaları indirecektir. Daha sonra Next diyerek devam ediyoruz.

Açıklama : Web installer plesksetup.exe dosyası ile başlatılıyor.
Local instalelr plesk_x.x.x_buildYYMMDD.HH.exe dosyası ile başlatılıyor. Buradaki X.X.X sizin indirmiş olduğunuzun plesk kurulum dosyasının sürümünü belirtmektedir.


4. Lisans sözleşmesini okuyarak kabul ediyorum "I accept the license agreement" seçeneğini işaretliyoruz ve Next 'e basarak kuruluma devam ediyoruz.

5. Karşımıza çıkan ekrandan pleski nereye kurmak istiyorsak kurulum yollarını seçiyoruz.

6. Pleskimizin yükleme türünü seçiyoruz (Typical, Complete or Custom) ve Next e tıklıyoruz.


7. Şimdiki adımda plesk kontrol panelimizin şifremsini belirtiyoruz. Belirledigimiz şifre plesk admin paneline girmek için kullanacağız bu nedenle not almalıyız. Her zaman default kullancıı adı ise admin olur.


8. Karşımıza çıkan ekranda "Enable Shared W3WP Desktop" kutusunu işaretleyerek Next e tıklıyoruz.

9. Bu aşamada Plesk kurulumu uyarı verecektir , Plesk kurulumu seçtiğiniz ayarlar ile başlatılacak Next'e tıklıyoruz.

10. Eğer Web Installer ile kurulum yapıyorsanız bu kısımda internet üzerinden bileşenleri indirecek ve indirdiği bileşenleri kuracaktır. Daha sonra " Plesk 8.1 for Windows was successfully installed" mesajı çıkacak ve plesk yükleme işlemimizin başarılı bir şekilde sonuçlandırıldığını bildirecek. Finish'e tuşuna basarak Plesk Kurulum işlemimizi tamamlıyoruz.

Artık ince ayarlar yaparak sağlıklı bir şekilde panelimizi kullanabiliriz.

Plesk Panellerin portları 8443 olur yani https://www.keha.net:8443 yazarak giriş yapmanız gerekiyor. ( Güvenli Bağlantısı Uyarı Çıkacaktır ) Bağlantı güvenli degilse explorer plesk girişine izin vermez.

Bu web sitesine devam et önerilmez ibaresine tıklayarak giriş yapabilirsiniz.

Düzenleyen
M Çabuk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder